Uniunea Europeana - UE

29,75 lei
29,75 lei cu TVA / 25,00 lei fara TVA
Material
  • 60g/mp Polyester
  • 160g/mp Polyester
  • 110g/mp Polyester GE
  • 110g/mp IMPRIMAT Polyester GE
  • Protocol cu franjuri cusut
  • Protocol IMPRIMAT
  • Fanion
Dimensiune 60g/mp
  • 135x90cm
  • 90x60cm
Referinta:
11-01-135
Alte produse
Descriere

Sistem de prindere standard drapel : buzunar pentru lance, exceptie 300x100cm-sistem de prindere cu carabine si buzunar pentru brat catarg in partea de sus.

Sisteme de prindere drapel contra cost: carabine plastic, ocheti metalici / capse metalice.

Preturi valabile pentru steag / drapel / fanion, fara suport (lance,catarg,suport,etc.) si nu sunt incluse eventualele costuri de livrare.

Alte dimensiuni/materiale/sisteme de prindere se realizeaza la comanda ferma si se solicita plata in avans pentru aceste produse. In functie de solicitari, stocurile pot varia si nu creeaza obligatii contractuale.

Steagul Europei

Drapelul Europei, raport 2:3

Proportiile steagului

Steagul european e format dintr-un cerc de douasprezece stele aurii pe un fundal albastru.

Desi steagul este asociat de obicei cu Uniunea Europeana, a fost folosit initial de Consiliul Europei, pentru a reprezenta acest continent ca un intreg.

Steagul a fost adoptat initial de Consiliul Europei la 8 decembrie 1955, proiectul castigator apartinandu-i lui Ars ne Heitz. De la inceput, Consiliul Europei a dorit ca acest steag sa fie folosit de alte organizatii regionale care doreau integrarea europeana.

Comunitatea Europeana l-a adoptat la 26 mai 1986. Uniunea Europeana, care a fost infintata prin Tratatul de la Maastricht in 1992 pentru a inlocui Comunitatea Europeana si a-i prelua atributiile, a adoptat de asemenea acest steag.

De atunci, utilizarea lui a stat sub controlul atat al Consiliului Europei, cat si al Uniunii Europene.

Steagul apare pe aversul tuturor bancnotelor euro, iar stelele pe monedele euro, precum si pe permisele de conducere si placutele de inmatriculare eliberate in tarile membre ale UE.

Numarul de stele de pe steag este fix (12), si nu are legatura cu numarul de state membre ale Uniunii. In 1953, Consiliul Europei avea 15 membri.

S-a propus ca steagul sa aiba cate o stea pentru fiecare membru, si sa nu se schimbe la aderarea unor noi membri.

Germania de Vest a obiectat la aceasta masura, deoarece unul dintre membri era regiunea disputata Saarland, iar o stea proprie ar implica suveranitatea acestei regiuni.

Franta a obiectat la un proiect cu paisprezece stele, deoarece acest lucru ar fi implicat integrarea Saarlandului in Germania.

In cele din urma, a fost adoptat numarul 12, ca simbol al perfectiunii, fara conotatii politice.

Read moreShow less
Detalii Produs
11-01-135
Cumparate frecvent impreuna :

Meniu

Apeleaza

Cont